Loading...

Arcada Medical Center

ACEROLA

Malý stále zelený hustý keř nebo nízký strom acerola roste v teplých tropických oblastech Jižní a Střední Ameriky, Kalifornie, Texasu, Mexika, Karibiku a Floridy. Drobné jasně červené plody dorůstají do velikosti 1 až 3 centimetrů. Ovoce acerola roste v trsech po dvou nebo třech plodech a obsahuje tři trojúhelníková semena. Vzhledem aceroly připomínají třešně, pravou třešní však nejsou.

Acerola

Acerola se jako doplněk stravy užívá zejména pro svůj extrémně vysoký obsah vitamínu C. Vitamín C (neboli kyselina askorbová) se podílí na vstřebávání a využití kolagenu v organismu, chrání sliznice a je prevencí kurdějů. Důležitý je také pro kalcifikaci zubů a kostí, správnou funkci imunitního systému, hojení ran, tvorbu hemoglobinu, růst a další metabolické funkce. Pomáhá tělu bojovat s infekcemi, viry a možná i rakovinou. Jedna studie ukázala, že acerola bohatá na antioxidanty a vitamín C může pomoci zastavit růst rakoviny tlustého střeva. O acerole existuje spousta tvrzení, ne všechny jsou však podpořeny vědeckými výzkumy. Pro objektivní posouzení vlivu aceroly na lidské zdraví je potřeba více studií a výzkumů.

Přínos Vitamínu C pro lidský organismus

• posiluje imunitní systém, působí účinně proti virům, bakteriím

• urychluje léčbu infekcí a působí proti nim také preventivně

• působí preventivně proti ateroskleróze, astmatu, revma, artritidě a zánětlivým onemocněním kůže

• urychluje proces rekonvalescence a hojení ran

• podporuje krvetvorbu a detoxikuje cizorodé látky v játrech

• pomáhá při vyčerpání, stresu a únavovém syndromu

- - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - -

Zpět na vitamíny